lördag 17 september 2011

En helt ny och härlig utmaning!


Under hösten har jag antagit tre stora utmaningar som ligger utanför mitt vanliga jobb. Jag har fått möjligheten att föreläsa, ett tillfälle på en förskola och två tillfällen på Högskolan i Borås. Jag får nypa mig i kinden flera gånger och övertyga mig själv om att det är sant. Ända sedan jag gick på Göterbors Universitet och pluggade till förskolelärare har det lockat mig att arbeta med både barn och vuxna. Nu har det helt enkelt bara "kommit" till mig och jag tar emot med öppna armar.
Den första föreläsningen är på en förskola som skall ha studiedag. Rubriken är Barns inflytande i förskolan. Jag brinner verkligen för hur man kan jobba med att få en förskola där det är barnens intressen ligger till grund för bla utformningen av miljön. Fokus på föreläsningen kommer att vara just hur man kan bygga olika miljöer och hur vi arbetar på min förskola.
De två andra föreläsningarna riktar sig till blivande förksolelärare, de går 5:e terminen och detta är en bildspecialisering. Jag och en tjej skall hålla i dessa tillsammans och fokus kommer att ligga i att redovisa våra "misslyckade" projekt som vi hade då vi läste Ateljérista A. Med misslyckade menar jag att, när det gäller mitt fall, ur ett misslyckat projekt fick jag syn på mitt egna lärande och att det inte alltid går som man tänkt sig ( om det nu skall gå som man tänkt sig?).

1 kommentar:

Linda Linder sa...

Vad roligt Sarah! Jag tror på kollegialt lärande att vi som har goda erfarenheter (eller mindre goda ;) delar med oss till andra och på så sätt får dialog kring hur vi utforskar lärande. Jag tror också på att universiteten måste ta in fler yrkesverksamma pedagoger så att praktiken knyts närmre utbildningen :) Heja dig!