lördag 8 september 2012

Lunchmöte och ny kurs!


Tidigare i veckan träffade jag min "kompanjon" och vän Nina för att planera höstens upplägg :) Det pirrar i hela mig när jag tänker på alla våra utmaningar! Först ska vi träffa studenter i Varberg och Borås (som går bildspecialisering) 4 heldagar och ha seminarium och sen ska vi träffa verksamma pedagoger en halvdag där vi skall mini-föreläsa. Det känns så bra att vår lärare Mats har kokat ihop oss, mig och Nina! Alltid lika inspirerande och spännande att reflektera, fundera och samtala med Nina.

Det hände mycket denna veckan! Jag började även Pedagogista kursen, tjoho! Som jag väntat och längtat. Historien bakom RE filosofins uppkomst är alltid matnyttigt och vår lärare Tarja Häikiö tog upp många bra händelser som påverkat. När Tarja visade personliga bilder från Reggio Emilia blev jag helt varm i hjärtat. Jag är fortfarande kär i den staden!
Just nu jobbar jag med att förankra mycket av det Tarja tog upp ...
  • Metaforens betydelse i barns lärande - allt skall förstås i ett större perspektiv ...
  • Kvalite hänger ihop med vår medvetenhet ...
  • Förmågan att leka är grunden för metaforen
  • Pedagogistans utmaning - att hitta metanivån
  • Förmågan att abstrahera
  • Dewey - Piaget - Vygotskij - Freinet
"Barn är allt samtidigt hela tiden" (Tarja Häikiö)

1 kommentar:

MiaA sa...

Hej Sarah! Härligt att du nu går denna fortbildning.Skall bli spännande att följa dina nya erövringar ;)av metaforer.....det är klurigt Lycka till!